Teksten voor je website schrijven

Webteksten schrijven

Een tekst schrijven voor een website klinkt gemakkelijker dan het is. Je moet voor het schrijven van een webtekst namelijk met een aantal zaken rekening houden. In dit artikel leer je hoe je;
– Het doel van de tekst uitwerkt;
– Aanzet tot handelen (de call to action);
– Informeert binnen een bepaald aantal woorden.

In de volgende alinea’s laat ik zien hoe je een sterke webtekst kunt schrijven waarbij je alle belangrijke informatie verschaft aan je bezoeker. Ook leg ik uit hoe je iemand overtuigt en op die manier meer verkopen stimuleert. En dat allemaal door één tekst voor je website!

Een webtekst schrijven: de basis

De basis van een goede webtekst is de beknoptheid. Lange zinnen zijn op het internet uit den boze, net als een slechte grammatica en ellenlange verhalen die niet over de context gaan. Met een webtekst wil je overtuigen, inspireren en verkopen. Kortom: een goede tekst schrijven voor een website begint met een duidelijk verhaal, een aanzet tot handelen en dit alles op een informele wijze.

Hulp nodig bij het schrijven van webteksten? Stuur nu jouw idee naar me toe en ontvang een gratis webtekst voor het internet!

De belangrijkste tip: houd de webtekst persoonlijk!

De relatie die iemand heeft met zijn computer is heel persoonlijk. Je zou het haast intiem kunnen noemen. Met de laptop op schoot kun je verdwalen in een andere wereld en kun je jezelf zijn door je anonimiteit. Is het dan verstandig om je bezoeker met u aan te spreken? Ik denk het niet. Of aanspreken op een commerciële toon? Ook niet handig. Houd afstand, maar probeer wel een klik te genereren met je publiek. Het schrijven van een webtekst is hetzelfde als een verkoopgesprek; je moet je toekomstige klant zien te overtuigen om voor jou te kiezen. Dat doe je met gepaste nederigheid, een open houding en een eerlijk verhaal.

Webteksten schrijven: het doel van je tekst

Elke pagina moet een doel hebben. Of het nu gaat om het verschaffen van belangrijke informatie, een inspirerend blog of het verkopen van je product; elk woord heeft betekenis. Probeer eerst je doel zo kort mogelijk voor jezelf te omschrijven. Een voorbeeld. ‘Ik wil laten zien dat ik een autoriteit ben op het gebied van het verbouwen van keukens in Groningen’. Met die informatie kun je al gauw 350 woorden gebruiken om de bezoeker te overtuigen dat jij dat bent en dat ze jou in moeten schakelen. Bekijk hier de webtekst die ik daarover heb geschreven voor een klant: http://www.montagebedrijfhorlings.nl/keuken-verbouwen-groningen/ Het resultaat? Een nummer 1 positie op Google en het belangrijkste; je wint zo het vertrouwen van de klant.

De call to action van een webtekst

Mijn call to action is; ‘Vraag nu een gratis proeftekst aan!’ Ik laat dankzij mijn weblogs zien dat ik verstand heb van m’n vak en dat ik bezoekers (zoals jij) graag help om beter gevonden te worden met goede teksten. Wat is jouw call to action? Als je een tekst schrijft voor een website kun je die het beste terug laten komen in het midden van je pagina en onderaan de tekst.
Hulp nodig bij het schrijven van teksten voor je website?
Met deze tips kun je aan de slag om goede teksten voor je website te schrijven. Twijfel je nog aan de teksten, of heb je het liever uitbesteed? Vraag nu een gratis proeftekst aan en ontvang binnen een dag het resultaat. Goede teksten schrijven voor je website; Eigen-Zin(nig) Tekstbureau Haarlem helpt je graag!

  M. Wagemakers     08-10-2017 01:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.