SEO tekstschrijver Haarlem: SEO hoeft niet moeilijk te zijn

Tekstschrijver Haarlem – SEO hoeft niet moeilijk te zijn

Tekstschrijver Haarlem‘, zo profileer ik me op internet. Enerzijds omdat ik in Haarlem woon, anderzijds omdat ik een referentiekader moet hebben. Om in Google op nummer 1 te staan als tekstschrijver, ben je maanden bezig en heeft het ook weinig nut. Wil je als tekstschrijver uit Haarlem een klus doen in Sittard? Of drie uur reizen naar de uithoeken van Drenthe? Het kán wel, maar of het handig is, is een tweede.

[dt_gap height=”10″ /]

Tekstschrijver Haarlem op internet

Oké; het wordt dus Tekstschrijver Haarlem. Waar moet ik dan op letten? Kijk eerst naar de concurrentie. Als je zoekt naar ‘Tekstschrijver Haarlem’ is dat stevig. Geen punt: dat lossen we wel op. Door de wondere wereld van SEO. Mijns inziens compleet overrated, omdat teksten niet meer voor het publiek, maar voor de zoekmachines seo tekstschrijver haarlemworden geschreven. Zonde, toch? Je wilt een doelgroep bereiken, maar als je zoekmachine je hoofddoelgroep is, kun je maar beter je bedrijf opdoeken. Daar wordt immers zo doorheen geprikt. Nee. Je wilt je 1.0 doelgroep – om het maar een stempel te geven – informeren. Amuseren. Inspireren. Ik, als tekstschrijver uit Haarlem, doe dat met mijn weblog en mijn reeds gepubliceerde artikelen. Als Haarlemse tekstschrijver moet je laten zien dat je kunt schrijven en dat het je allergrootste passie is. Dat je met woorden mensen bindt. Dat je met simpele zinsconstructies een verkoop kunt realiseren. Dat hoeft geen poëzie te zijn. Dat moet helder zijn. Neutraal. Een tikkeltje eigenzinnig, maar vooral productief. Volgens bepaalde marketingmodellen of uit de losse pols.

[dt_gap height=”10″ /]

Tekstschrijver Haarlem via SEO

Maar als Haarlemse tekstschrijver wil je – als je eenmaal gevonden wordt – ook opdrachten binnenhalen. Dat doe je met een uitgekiend menu. Ik heb het voor mijn eigen website simpel gehouden, maar als je naar een ander project van me kijkt, Botercreme.nl, zie je dat ik bepaalde zoekwoorden heb gebruikt, waardoor we met een lastig zoekwoord (botercrème) wél op de eerste pagina komen. Voor mijn eigen bedrijf is dat niet noodzakelijk, de concurrentie op ‘Tekstschrijver Haarlem’ is niet zo groot. Maar als je naar het voorbeeld kijkt, zie je dat de zinnen wél kloppen. Dat de pagina’s waardevolle content leveren. Dat SEO, in een content-marketingsausje, een enorme toegevoegde waarde heeft. Dán wel.

[dt_gap height=”10″ /]

Tekstschrijver Haarlem in de tekst

Wat is nu de gouden regel voor een goed geoptimaliseerde pagina? ‘Less is more’! Als je honderd keer je zoekwoorden ‘Tekstschrijver Haarlem’ achter elkaar zet, of de woorden verstopt door de tekst dezelfde kleur te geven als je achtergrond, word je hoe dan ook afgestraft door Google. En dan heb je nul bezoekers. Maar laat je zoekwoorden wel in je titel, kop <h1>, je tussenkoppen, <h2>, de eerste zin en in elke alinea een aantal keer terugkomen. Ik houd me altijd aan de 450 woorden, met een keer of acht mijn zoekwoordencombinatie erin verwerkt. ‘Tekstschrijver Haarlem’ komt in dit geval een aantal keer terug, zonder dat het storend zal worden of dat het mijn lezer in de weg zit.

Tekstschrijver Haarlem thuis

Zo moeilijk is het niet, dat SEO-schrijven. Als je maar weet wat je wilt vertellen en welk zoekwoord daar het beste bij hoort. Wil je meerdere zoekwoorden vermengen tot een robuuste website? Bel me dan. Ik help je. Wat we met ‘Tekstschrijver Haarlem’ doen, of met ‘Botercrème’, kunnen we ook met jouw zoekwoordencombinatie. Lang leve de tekstschrijver (uit Haarlem)!

  M. Wagemakers     08-10-2017 01:22     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.