Je website is SEO-proof: Wat nu?

Mijn bedrijf werd gevonden via SEO!

 

Gefeliciteerd! Je hebt de toppositie gehaald van je gekozen zoekwoord. ‘Tekstschrijver Haarlem’, als het om mijn eigen bedrijf zou gaan. Maar wat dan? Dan heb je je toppositie? What’s next?

Ik wil ‘hoog in Google’

Die vraag krijg ik dagelijks in de mail. Prachtige ondernemingen die gevonden willen worden. ‘Waarop’, is mijn wedervraag meestal. ‘Gewoon. Met mijn bedrijf!’ Niet erg, maar als je wilt weten waar jouw bedrijf voor staat, moet je eerst gaan kijken welke markt je gaat bedienen. Welke doelgroep jij nodig hebt. Waar die mensen dan op zoeken. Lokale ondernemers uit de Haarlemmermeer die een copywriter zoeken, zoeken naar ‘Tekstschrijver Haarlem’. Of een bedrijf zoekt op ‘Wervende tekst schrijven’. Zolang je exact weet wie jouw doelgroep is, is een tekst aan de hand van een voor jou geschikt zoekwoord een goede optie.

Marktonderzoek: hoe verdiep ik mij in m’n doelgroep?

SEO tekstschrijver Haarlem- Voer een marktonderzoek uit. Dat kan kleinschalig zijn: kijk of je in een behoefte kunt voorzien en vraag aan vrienden en familie of zij die behoefte ook voelen. Ben je een kapper uit IJmuiden? Bekijk de bestaande markt en kijk wat jou uniek maakt. Hoe creëer je klanten? Wat zijn jouw unieke talenten? Waarom komt men speciaal naar jou?
– Als je hebt gekeken naar je markt, moet je verder gaan inzoomen. Wie is jouw ideale klant? Een vrouw van midden veertig, die eens in de maand een vlot kapsel zou willen (als we het over de kapper in IJmuiden hebben). Verplaats je in die vrouw en kijk hoe zij jou zou kunnen vinden.
– Kijk nu naar je webpagina’s. Breng jij jouw boodschap duidelijk over? Heb je een wervende tekst geschreven? Spoor je mensen aan om een bestelling of reservering te maken? Kruip je in de gedachten van je nieuwe klant, door op één golflengte te zitten? Kijk maar naar mijn homepagina, bijvoorbeeld. Mensen zoeken een (SEO) tekstschrijver uit Haarlem omdat ze goede teksten nodig hebben. Daarom som ik even op waarom een goede tekst verdomde lastig kan zijn. Maar ook wat mensen zelf zouden kunnen doen om hun eigen kwaliteiten te verbeteren. En ten slotte mijn telefoonnummer en contactformulier: ik wil het met liefde voor je overnemen. Tenslotte zijn bezoekers geen cijfer of robot, het zijn echte mensen. SEO is een handig hulpmiddel, maar je schrijft voor een publiek. Vergeet dat nooit.

Ik word gevonden op Google!

Mooi! Je hebt je SEO-zoekwoord ‘kapper in IJmuiden’ gebruikt om aandacht te vestigen op je pagina. Maar nu de inhoud. Heb je lukraak wat opgeschreven, om die SEO-dichtheid te behalen? Of heb je weer door de ogen van de klant gekeken? Je moet jezelf spiegelen. In een behoefte voorzien. Niet alleen in je winkel, met je bedrijf, maar vooral in de tekst van je pagina. Daar kun je namelijk heel wat klanten mee winnen. Door zichtbaar te zijn. Met een wervende tekst, zonder poespas, waarmee je mensen uitnodigt om specifiek naar jouw onderneming te gaan. Net zoals ik doe als je naar ‘Tekstschrijver Haarlem’ zoekt, of ‘Wervende tekst schrijven’. Investeer in je klant en investeer in goede teksten. Door veel te lezen, te leren, en goed te kijken naar de opbouw van een goede tekst. En kom je er niet uit? Dan ben ik er voor je. Proeftekstje nodig? Vul het contactformulier in en morgen kun jij ermee aan de slag. Succes!

  M. Wagemakers     08-10-2017 01:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.