Een flyertekst schrijven

Een flyertekst schrijven

Je hebt wat te vertellen. Je opent bijvoorbeeld éindelijk die webshop, of een nieuwe onderneming die wel wat reclame kan gebruiken. Een flyer is nog steeds een van de makkelijkste, goedkoopste en snelste manieren om reclame te genereren. ‘Spread the word’ was nergens zo van toepassing als bij het maken van een flyer. Maar wat schrijf je eigenlijk op dat A5-je? En hoe zorg je ervoor dat je dankzij je flyer meer klanten krijgt? Eigen-Zin(nig) Tekstbureau Haarlem heeft talloze flyers geschreven en zet daarom nu de drie essentiële tips voor goede flyerteksten op een rij. Zo schrijf jij een knaller van een flyertekst.

Een flyertekst schrijven: voorbeelden!

Het klinkt te stoffig om waar te zijn, maar je moet met je flyer iemand kunnen inspireren. Je laat zien dat je er bent en dat jouw bedrijf datgene levert waar jouw nieuwe klant op wacht. Beeld je in dat jíj degene bent die de flyertekst in handen krijgt. Word je erdoor geïnspireerd? Raakt het je? Of heb je geen idee waar de tekst op de flyer over gaat? Wees ervan bewust dat jij als ondernemer alle ins and outs weet, en de lezer nog helemaal niets. Gebruik daarom de eerste alinea (maximaal 60 woorden) om informatie te geven over jouw nieuwe dienst of product.

[dt_button size=”medium” animation=”none” icon=”” icon_align=”left” color=”” link=http://eigenzinnig.org/contact/”” target_blank=”true”]Binnen 24 uur een ijzersterke flyertekst? Nu voor slechts € 89,- [/dt_button]

De tekst van een flyer draait om 5W1H

In mijn tijd als redacteur voor een magazine werd ik er dagelijks mee geconfronteerd: wie, wat, waar, waarom, wanneer, hoe: de 5W’s en 1H. Als je deze vragen kunt beantwoorden in je tekst heb je alle informatie gegeven. Zie het als een handig raamwerk voor je flyertekst. Vink al je W’s en H af en jij vertelt de boodschap van jouw bedrijf. Wie ben je? Wat doe je? Waarom ben je dit gestart? Waar kunnen we je vinden? Vanaf wanneer ben je begonnen? Hoe is je dienst of product ontstaan? Wees creatief en een tikkeltje eigenzinnig.

Schrijven is schrappen, ook bij een flyer

Meer dan 175 woorden is écht niet nodig voor een flyertekst. Je hebt beperkt de ruimte en daarom kun je geen lange essays schrijven. Hoeft ook niet. Maak voor jezelf bullet points met zinnen die niet mogen ontbreken in je tekst. Vorm daar een geheel van en houd de zinnen zo kort mogelijk. Vergeet de bijvoeglijk naamwoorden. Als je op de helft van een zin het woordje ‘en’ gebruikt, betekent dat ook dat je die zin in tweeën kunt hakken. Wees kort, bondig en to the point. Dan schrijf je een tekst voor een flyer die aanzet tot handelen.

Zie je de bomen door het bos niet meer? Kom je er niet uit? Je kunt altijd de tekst voor je flyer door Eigen-Zin(nig) Tekstbureau laten schrijven. Voor € 89,- inclusief correctierondes heb jij binnen 24 uur een unieke flyertekst in de mail. Het helemaal uit laten besteden? Ik werk samen met marketeers en designers die in het oog springende flyers ontwerpen. Samen kunnen we een flyer maken die uniek is, opvalt en scoort. Met een flyertekst waar niemand meer omheen kan. Bel snel of vraag een gratis proeftekst voor je flyer aan! 

  M. Wagemakers     08-10-2017 01:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.