Een verkooptekst schrijven

Een verkooptekst schrijven

We kennen ze allemaal; verkopers. Vlotte twintigers in te ruime pakken in een showroom, met maar één doel: het verkopen van hun waar. Keukens, auto’s, vakanties – of wat te denken van de oude matrassen- en messenverkopers tijdens bejaardenpleziervaartochtjes. Verkopen kan iedereen, want het valt te leren. Dat geldt al helemaal met het schrijven van verkoopteksten: houd je aan drie essentiële stappen en je schrijft de verkooptekst waar je het maximale uit kunt halen.

Een verkooptekst schrijven: Kom tot de kern

Een verkooptekst die langdradig is, daar gaan we de prijzenoorlog niet mee winnen. Kom tot de kern van je verhaal. Stel; je wilt je auto verkopen. Schrijf dan eerst in één zin wat de boodschap is. ‘Kia Picanto 1.0, LX uit 2007 met nog geen 94k op de kilometerteller die altijd onder dealeronderhoud is geweest, te koop voor nog 3750 euro.’ De kern van je verkooptekst staat. Laat dan zien waarom juist jóuw Kia Picanto gekocht moet worden. Heeft deze nieuwe instaplijsten? 15 inch lichtmetalen velgen? Airconditioning en cruise control? Schrijf álle pluspunten op en laat onbelangrijke details achterwege, terwijl je USP’s aanprijst. Dat je bijvoorbeeld nooit in de auto hebt gerookt of dat er geen krasje te bekennen is. Een verkooptekst schrijven is indikken en to the point komen. Lees daarom altijd je tekst meerdere malen door en kijk wat er weg kan.

Een verkooptekst schrijven; probeer het maar eens. Met deze drie tips kom je een heel eind. Vragen? Mail!

Een verkooptekst schrijven met een beetje liefde

Staccato alle pluspunten van je bolide opsommen moedigt niet aan tot een aankoop. Wees daarom creatief in het schrijven van je verkooptekst! Stel; je hebt een kleur auto die wat moeilijker in de markt ligt – groen, bijvoorbeeld. Dan kun je zeggen dat je een groene Kia aanbiedt, maar je kunt het ook over de andere boeg gooien: ‘Ook éindelijk groen rijden?’ Je hebt direct de interesse gewekt door nét even anders te zijn. Leg daarbij de nadruk op het positieve en unieke. Maar – en daarbij komen we tot de allerbelangrijkste tip:

Wees eerlijk in je verkooptekst

Leugentjes om bestwil? Vergeet het maar. Een verkooptekst schrijven doe je op een transparante en eerlijke manier. Mocht je een keer schade hebben gereden, of er is eens iets kapot gegaan; schrijf het op als het van essentieel belang is. Maar vergeet dan niet direct erbij te zetten dat je auto altijd gecheckt is, of dat alle onderdelen die vervangen moesten worden, vervangen zijn met onderdelen van het merk zelf. Laat zien dat je liefde hebt in het verkopen van je product en dat jij de betrouwbare verkoper bent. Overschreeuw niet, maar leg in keurig Nederlands uit (zonder irritante spelfouten of rare zinsneden) hoe de vork in de steel zit. Wees enthousiast, verplaats je in de potentiële koper en laat je overtuigingskracht spreken. Geen idee hoe je dat moet aanpakken of wil je gratis je verkooptekst na laten kijken? Mail me! Info@eigenzinnig.org en ik reageer direct met eventuele tips en/of aanvullingen.

  M. Wagemakers     08-10-2017 01:29     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.