Een overtuigende tekst schrijven

Probeer het maar eens; een overtuigende tekst schrijven. Een verkooptechniek die vooral wordt gebezigd door autoverkopers, verkoopmedewerkers van de Apple Store of begrafenisondernemers die de duurste kist proberen te slijten. In elke branche moet je overtuigen. Een overtuigende tekst schrijven is het begin van een stroom aan online verkopen. Hoe je dat moet doen? Ik leg het je hier uit.

Tip 1: Overtuig jezelf!

Als je niet zeker bent van je waar, is het zinloos om een overtuigende tekst te schrijven. Zeker met een webshop of producten of diensten die je verkoopt waar een prijskaartje aan hangt, is een goede overtuiging noodzakelijk voor succes. Hoe bereik je die? Schrijf voor jezelf op wat de unique sellingpoints zijn en bouw daar wat zinnen omheen. Voor een bedrijf in natuurlijke cosmetica probeer ik na te gaan wat mijn bezoeker wil horen en anticipeer daarop. Dat doe ik met een vertellende, nonchalante tekststijl, ga wel in op mijn USP’s die ik van tevoren heb opgeschreven.

Tip 2: Breng structuur aan je overtuigende teksten

Je hebt je USP’s tot een kern laten komen met enkele zinnen. Bouw dit nu uit. Het makkelijkste wat je kunt doen is deze structuur aanhouden:

  1. De eerste alinea laat je weten waarom mensen jouw product of dienst wel moéten aanschaffen;
  2. Nu vertel je in maximaal zeven zinnen wat jouw product of dienst beter maakt dan de concurrent;
  3. VerkoopPrijs je product of dienst aan en geef voorbeelden. Met de website voor natuurlijke cosmetica vertel ik bijvoorbeeld over het absolute nut van een dagcrème en hoe deze je huid herstelt, verbetert en jonger maakt. Verspreid geen leugens, maar maak waar wat je belooft!

Maak waar wat je belooft! Hulp nodig met het opzetten van je USP’s? Mail me voor een gratis briefing! Direct (gratis) advies nodig? Bel me op (023) 583 1800.

Tip 3: Overtuig je bestaande klanten!

Als je een nieuw product of nieuwe dienst hebt, is het belangrijk dat zij als eerste weten wat je aanbiedt. Ze kennen je, dus ze zijn vast geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die je ze biedt. Stuur een nieuwsbrief, houd de social media warm en investeer in steengoede teksten waarbij de klant alleen nog maar contact met je op hoeft te nemen. En daar kan Eigen-Zin(nig) Tekstbureau je bij helpen.

Vraag nu een gratis proeftekst aan.

Heb je hier wat aan gehad? Spread the word en laat ook anderen gemakkelijk overtuigende teksten schrijven door middel van deze tips!

  M. Wagemakers     08-10-2017 01:33     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.