Content marketing: De basis

Content marketing: hét hulpmiddel voor meer zichtbaarheid

Als men aan content marketing denkt; denkt men óf aan helemaal niets, of het nieuwe goeroetijdperk. Een zweverige tool om kleine zelfstandig ondernemers geld afhandig te maken, of de nieuwe gospel in de online marketing. Hoe dan ook: content marketing maakt de tongen los. In positieve en in negatieve zin.

 

 

Content marketing als opstapje naar nieuwe klanten

Content marketing blogContent marketing is niets meer (of minder) dan marketing in het sausje van de onderneming. Een advertorial over je bloemenzaak in een blad over hengelsport, is verkeerde content marketing. Maar een winactie – waarbij je een jaar lang gratis rozen kunt winnen – via Facebook is wél leuke content marketing. Content marketing is niets meer dan het lucratief inzetten van marketingstrategieën waar jij, maar vooral de bezoeker, iets aan heeft. Content marketing zorgt voor een meerwaarde voor de bezoeker. Je geeft informatie weg, triggert je (potentiële) klant, zorgt voor een stevige call-to-action en bereikt het ultieme doel: klantenbinding. Door middel van informatie, entertainment, verkoop en marketing.

[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”fade” background=”fancy”]

Wil je ontdekken hoe goed content marketing bij jouw bedrijf aansluit? [dt_button size=”big” animation=”none” icon=”” icon_align=”left” color=”red” link=”” target_blank=”true”]Mail![/dt_button][/dt_quote]

 

 

Content marketing als online journalistiek

Toch wordt content marketing nog vaak verkeerd toegepast. Hoe vaak kijk je op je persoonlijke Facebookpagina en ziet (regelmatig in tenenkrommend slecht Nederlands taalgebruik) schreeuwerige winacties voorbijkomen? ‘Bij duizend likes verloten we een waardebon van tien euro voor bloemen uit te zoeken’ – dat zulks. Killing voor je onderneming. Je klanten serieus nemen hoort blijkbaar niet bij zulke marketinguitingen. Wees daarom kritisch en bekijk elke marketingtool als een journalist. Wat is de meerwaarde? Welk ‘nieuws’ kan ik meegeven? Hoe zorg ik voor binding? Waarmee val ik op? Hoe zorg ik ervoor dat mijn uiting gebruikt wordt zoals ik dat wil? Houd de touwtjes strak in handen – óók in je content marketing.

 

 

 

Content marketing als ideaal hulpmiddel voor startende online ondernemers

Wie A zegt, moet ook B zeggen. Vooral in content marketing. Met je content verschaf je informatie, met je call-to-action (CTA) zorg je ervoor dat je de klant binnenhaalt. Maar iedere CTA is anders. Wil je iemand in laten schrijven voor je nieuwsbrief? Of wil je dat men je diensten afneemt? Word een autoriteit op jouw gebied. Verschaf nuttige (!) informatie, reageer op bestaande nieuwsberichten en genereer aanzien. Bij je publiek, maar ook bij Google.

 

 

 

Samenvatting:

  • Content marketing is simpelweg het verschaffen van informatie, plus een stevige CTA;
  • Content marketing is een tool waarbij je autoriteit creëert, maar ook je publiek serieus neemt;
  • Bij goed gebruik van de content-marketingstrategieën genereer je een toppositie in Google en haal je nieuwe klanten binnen zónder daar extra werk voor te leveren. Content is king – dat is zo en dat blijft zo.

 

In de volgende blogs wordt verder ingegaan op content marketing, het gebruik daarvan en de ideale opzet voor een goede content-marketingcampagne.

 

Mark Wagemakers is content marketeer en journalist. Hij verbindt de twee disciplines voor ijzersterke uitingen. Ook voor jouw bedrijf. Wil je weten hoe je het beste je content marketing kunt inzetten? Stuur ‘m een berichtof bel tijdens kantoortijden naar (023) 583 1800.

  M. Wagemakers     08-10-2017 01:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.