Een blog schrijven: Lees hier alles wat je moet weten!

Blog schrijven

Een blog schrijven: een gat in de markt of een rampenplan in wording? Een blog schrijven is meer dan vertellen over je werk – het is de ideale manier om nieuwe klanten te werven, zónder extra moeite.

Een blog schrijven

Een blog schrijven is aan regels gebonden. Allereerst is er, hoe kan het ook anders, het onderwerp. Als zelfstandig ondernemer met een website zou je ervoor kunnen kiezen om je publiek mee te nemen in jouw wereld. Een kijkje in de keuken te geven. Door een blog te schrijven bouw je een vertrouwensband op met je publiek en kun je de lezer omturnen naar een geïnteresseerde. En van geïnteresseerde is het nog maar een kleine stap om hem of haar jouw diensten af te nemen. Met een weblog investeer je in de vertrouwensband van je toekomstige klant. De beste manier van content marketing, als je het mij vraagt.
 

Een blog schrijven: hoe doe je dat?

Een blog schrijven: hoe doe je dat? Het lijkt misschien iets simpeler dan het is. Je hebt een beperkt aantal woorden om je punt duidelijk te maken. Ikzelf gebruik eigenlijk voor bijna al mijn teksten (en geloof me, dat zijn er nogal wat) een basisprincipe: 5W1H – misschien wel het oudste instrument uit de journalistiek. Het 5W1H-principe gaat erom dat in een tekst de volgende zaken duidelijk worden:

  • Wie?
  • Wat?
  • Waar?
  • Wanneer?
  • Waarom?
  • Hoe?

Bijvoorbeeld: als ik een blog zou schrijven over mijn werk als tekstschrijver, zou ik dit principe kunnen gebruiken om het volgende duidelijk te maken.

blog schrijvenWie? Mark Wagemakers, copywriter en tekstschrijver uit Haarlem.
Wat? Met mijn verhaal wil ik duidelijk maken dat een blog schrijven heel lucratief kan zijn.
Waar? Ik geef online tips, maar men kan mij altijd bellen voor advies
Wanneer? Nou: online altijd, maar midden in de nacht opbellen lijkt me niet verstandig.
Waarom? Omdat je met het schrijven van een blog met een bepaalde insteek nieuwe klanten kunt werven!
Hoe? Door zoekwoorden in te zetten en daar een interessant verhaal aan te hangen.

Maar goed: je kunt ook een kapster uit IJmuiden zijn die haar verfbehandelingen met louter biologische haarverf doet (want dat is goed voor de hoofdhuid), op maandag tot en met vrijdag van 10u tot 17u, door middel van een nieuwe techniek. Ik noem maar wat. Geef antwoord op de 5W1H-vragen als je een blog schrijft en kleur de rest van je verhaal in.
 

Een blog schrijven: tips voor snel resultaat

Nog extra tips nodig voor het schrijven van de perfecte blog? Moet je een bedrijfsblog opzetten, maar heb je geen idee hoe je je blog moet vullen met content? Of kun je wel een blog schrijven, maar heb je geen lezerspubliek? Ik help je graag! Mail me al je vragen en ik voorzie je graag van feedback. Of wil je het liever uit handen geven? Dat kan ook! Je kunt altijd een gratis proeftekst aanvragen. Mail me wat informatie voor je blog en ik ga er direct mee aan de slag. Ik stuur je binnen 24 uur je gratis proeftekst!

  M. Wagemakers     08-10-2017 01:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.